Dosta vam je pražnjenja baterije iPhonea? Naučite uštedjeti vijek trajanja baterije






iPhoni su zabavni i korisni, svi to znamo. Ali sva ta korisnost i lijep izgled imaju cijenu; trajanje baterije može biti prilično loše ako ne gledate što radite. Moj vlastiti telefon ne može izdržati niti jedan dan - a koristim ga samo za pozive, poruke, poštu i možda nekoliko aplikacija za produktivnost. Što više netko tko ga koristi za igre i druge aplikacije? U svom posljednjem postu spomenuo sam značajke iOS7-a, a neke od značajki poput pozadine uživo jedan su od glavnih krivaca pražnjenja baterije na mojem iPhone5S-u s iOS8-om. Evo nekoliko promjena koje sam napravio u protekla 2 tjedna, a koje su mi pomogle da popravim i poboljšam vijek trajanja baterije iPhonea.


Ako ste se pitali kako uštedjeti bateriju svog iPhonea, ne brinite. Sastavio sam popis korisnih savjeta koji će vam pomoći u nastavku.


Kako riješiti problem ispražnjenja baterije iPhonea?


Prije ažuriranja mog iPhone5S na iOS8, nikada se nisam suočio Problem ispražnjenja baterije tako značajno. Prije izvršavanja dolje spomenutih promjena, svako jutro kad sam se probudio, moj iPhone je bio mrtav i morao sam ga napuniti. Ipak, kad sam vani, morao sam nositi dodatnu bateriju ili napuniti telefon pomoću USB punjača za automobil. Dakle, ako ste i vi jedan od onih korisnika iPhonea koji su se umorili od problema s pražnjenjem baterije iPhone5, slijedite sve dolje navedene trikove i više se nećete žaliti na probleme s baterijom.


1. Popravite postavku svjetline.


Svjetlina zaslona jedan je od najvećih krivaca pražnjenja baterije iPhonea. Iskoristite senzor ambijentalnog svjetla na telefonu i stavite ga na Automatsko osvjetljenje. Automatski će prilagoditi razinu svjetline vašeg zaslona na temelju svjetlosti oko njega. To također možete sami prilagoditi pomoću klizača za podešavanje svjetline.


Postavke svjetline iPhonea
2. Onemogućite pretraživanje reflektora.


Spotlight Search može vam biti od koristi kad trebate nešto pronaći na telefonu, ali također može isprazniti bateriju stalnim ažuriranjem indeksa pretraživanja. Uštedite bateriju i isključite Spotlight Search poništavanjem poništavanja svih vrsta podataka koje može tražiti u Postavkama.


Onemogući pretraživanje reflektora


3. Ne čekajte automatsko zaključavanje.


Steknite naviku da sami zaključate telefon nakon svake upotrebe. Svaka minuta kada ostavite zaslon telefona uključenim dodaje se pražnjenje baterije. Provjerili ste vrijeme? Zaključajte ga sami i ne čekajte automatsko zaključavanje. Također možete skratiti vrijeme automatskog zaključavanja podešavanjem u Postavkama.


iPhone automatsko zaključavanje
4. Ograničite obavijesti.


Svaki put kada vaš iPhone primi obavijesti, probudi telefon i odgovara kojoj god aplikaciji je obavijest odgovarala, trošeći pritom bateriju. Obavijesti možete ograničiti samo na najvažnije što vam treba tako što ćete otići u odjeljak Privatnost u Postavkama. Ne uznemiravaj također je sjajan način da brzo isključite najmanje važne obavijesti.


centar za obavijesti


5. Isključite postavke povezivanja kad se ne koriste.


Wi-Fi, Bluetooth, 3G / 4G ili LTE troše bateriju kad god su uključeni, čak i dok ih ne upotrebljavate. Onemogućite ove postavke ako štedite bateriju, osim ako zaista ne morate biti stalno povezani. Iako Bluetooth troši vrlo malo baterije, ali opet, ako ga ne koristite, možete ga brzo onemogućiti i omogućiti kad zatreba.


postavke povezivanja za iphone
6. Onemogućite usluge lokacije.





Usluge lokacije korisne su, posebno za aplikaciju Find My iPhone, ali ako je uključena za sve aplikacije, može se isprazniti vijek trajanja baterije. Umjesto da ga ostavite uključenim za sve aplikacije, u odjeljku Privatnost u Postavkama možete odabrati koja aplikacija treba koristiti usluge lokacije. Imajte na umu da ne volite posebno onemogućavati usluge lociranja kada putujete, jer ako izgubite iPhone, možete pronaći uslugu find my iPhone da biste pronašli svoj telefon.


onemogućiti uslugu lokacije


7. Isključite Parallax i dinamične pozadine.


iOS 7 nedavno je predstavio Parallax i dinamične pozadine, koje su lijepe, ali troše bateriju. Napredni motion i 3D efekti izgledaju sjajno, ali ne dodaju puno funkcionalnosti vašem telefonu. Umjesto toga, onemogućite Parallax tako što ćete pogledati stavku Pristupačnost u odjeljku Općenito u Postavkama. Vratite se na standardne pozadine. Možda nisu toliko zabavni, ali pomoći će vam da poboljšate vijek trajanja baterije iPhonea.


smanjiti kretanje


8. Ne gurajte e-poštu, donosite rjeđe.


Push e-pošta znači da će vaša poštanska aplikacija preslušati dolaznu poštu i "gurnuti" je na vaš telefon čim stigne. To može značiti da se baterija gotovo ispraznila, pa ako zapravo ne čekate da stigne važna e-pošta, možda je bolje da je svaki sat dohvaćate svakih sat vremena. To možete i potpuno onemogućiti i samo ručno dohvatiti poštu.


iphone mail dohvaća nove podatke


9. Zaustavite automatsko ažuriranje aplikacija.


iOS 7 sada automatski ažurira aplikacije za vas čim izađu nove verzije. Opet, ovo može isprazniti bateriju. Umjesto toga, odaberite kada ćete ažurirati svoje aplikacije tako da odete na Postavke ažuriranja u iTunes i App Store u postavkama.


postavljanje itune trgovine aplikacija


10. Kupite produženi paket baterija


Ako radije gubite vijek trajanja baterije, nego isključujete ključne usluge, možda je vrijeme da umjesto toga investirate u vanjsku bateriju. Puno je baterija produženog vijeka različitih marki, samo odaberite onu koja vam najviše odgovara. Pakiranje Mophie soka preporučujem i kupite ono s više Maha. Uskoro ću napraviti popis najboljih baterija.


Ako stalno imate problema s pražnjenjem baterije, preuzmite ovaj novi poziv za aplikaciju Normalan iz trgovine aplikacija jer će vam pokazati koje aplikacije na vašem iPhoneu koriste maksimalnu bateriju. Zanimljivo je i da troši li neka od vaših cydia aplikacija puno baterije.


Mogli biste reći da je isključivanje svih ovih stvari poput onemogućavanja mogućnosti "pametnog telefona" vašeg iPhonea, ali trik je u finom podešavanju svih usluga i aplikacija koje su vam potrebne kako biste bateriju potrošili samo na najvažnije.









0 Comments

seo marketing wordpress seo seo hosting seo and marketing word press seo wordpress and seo wordpress marketing hosting seo seo press pro market seo seo & marketing seo e marketing e marketing seo seo pro wordpress marketing & seo seo di wordpress wordpress seo host hosting and seo wordpress hosting seo wordpress seo wordpress wordpress for marketing seo press wordpress marketing for seo
×